Hjørring Linedance ved introduktionsaftenen d. 19. okt. 2005

 
LINEDANCE I RAKKEBY

Informationsmøde i forsamlingshuset tirsdag d. 1. november kl. 19.30

Opstart af Linedance-klub i Rakkeby?
Det var en flot og forrygende opvisning Hjørring Linedance optrådte med ved linedance-aftenen d. 19. oktober i Rakkeby Forsamlingshus. Holdet bestod af ikke færre end 35 dansere, og efter deres eget udsagn, var forsamlingshusets trægulv fortræffeligt at danse på, og om det var gulvets skyld eller ej vides ikke, men der blev gået til den, og det så rigtig godt ud.

Efter opvisningen kunne de fremmødte selv afprøve forsamlingshusets gulv, og ifølge instruktøren klarede de det meget godt. Derefter var der en god og saglig orientering omkring etableringen af en linedance-klub. Der blev bl.a. talt om hvervningen af instruktør, økonomi, og ikke mindst om de mange faldgrupper en nydannet klub kunne risikere at løbe ind i. Det afskrækkede dog ikke aftenens forsamling. Stort set alle havde lyst til at være med til at starte en klub i Rakkeby. Der findes andre klubber i nabobyerne Poulstrup, Harken og Hjørring, men som én sagde: "Det ville være så let blot at tilmelde sig en af dem, men hvorfor ikke prøve i Rakkeby og være med til at styrke sammenholdet og det sociale liv netop her?"

Der var fremmødte nok til at man kunne oprette et lille hold, men jo flere, jo bedre og sjovere, derfor blev det besluttet at indkalde til et informationsmøde i forsamlingshuset tirsdag aften d. 1. november. Man vil gerne appellere til alle interesserede i Rakkeby og omegn om at slutte op omkring dette initiativ, og husk at Linedance er for alle, uanset køn og alder.
Mød op tirsdag den 1. november kl. 19.30 i Rakkeby Forsamlingshus.


Linedance (udtales Lajndans) er en forholdsvis ny danseart i Danmark. Som så meget andet her i landet kommer den fra USA, men der danses linedance i stort set hele verden.
Foruden USA er dansen mest udbredt i Canada, Australien og England, og indenfor de senere år har danskerne så også taget dansen til sig. På Hjemmesiden: www.kortlink.dk/2487 findes en liste, der omfatter flere end 175 klubber i Danmark.
Det karakteristiske ved linedance er, at man normalt ikke danser med partner, men danser alene på linie eller i andre formationer. Der findes dog også pardanse for linedance og enkelte cirkeldanse.
Musikken, der danses til, er fortrinsvis den nye country musik med lidt go` i - f. eks. Shania Twain, Alan Jackson, Brooks & Dunn og mange flere. Men linedance danses rundt i verden også til andre typer populær musik.
Linedance er for alle, og kan stort set læres af alle. Det er en god form for motion, og de fleste bliver i godt humør af at lytte til musikken og danse til den. Linedance er meget anderledes end traditionel dans - f.eks. bruges der nogle andre trin. Dansen bliver tit forvekslet med square dans, men har ingen lighedspunkter, - det skulle da lige være noget af musikken.
Koreografierne, dvs. "opskrifterne" til dansene kan skaffes via linedance klubberne, tidsskrifter, bøger og Internettet. Der er nok at vælge imellem, idet der findes omkring 6000 forskellige danse i forskellige sværhedsgrader, - for begyndere, for øvede og for de rigtigt dygtige.
Vi synes også, at du skulle prøve det nye "hit". Så kom hen i Rakkeby Forsamlingshus d. 1. november og hør nærmere om, hvad det går ud på. Der spåes, at det i løbet af få år vil være en af de populæreste danseformer i Danmark.
For det handler om at ha´ det sjovt. Samtidigt er det sundt, og det giver livsglæde og masser af socialt samvær.


Forsamlingshuset og Beboerforeningen i Rakkeby

Tryk her for at komme retur til forsidenR A K K E B Y's Hjemmeside 

Retur til Linedance-historie-sidenLinedance-historie siden 

Retur til Linedance-sidenLinedance-siden